Cu un interior de lemn și exterior monolit din material plastic, Cabana VR este un proiect care se integrează perfect în peisajul înconjurător, în ciuda stilului său modern. Menită să fie un refugiu de vacanță, se întrepătrunde cu pădurea tropicală, creând o atmosferă primitoare, relaxantă.
Contrastul dintre exteriorul alb - din material plastic și interiorul natur - din lemn (care aduce aminte de cabanele scandinave), are, care dincolo de estetic, rolul de a proteja de umiditate. Cabana VR integrează perfect linii simple, spații largiși natura, iar rezultatul final este spectaculos din punct de vedere arhitectural. Nu în ultimul rând, se crează o atmosferă relaxantă, cu confort termic și design echilibrat.
Terasa comunică cu interiorul prin uși uriașe, glisante, din sticlă. Odată intrați în interior avem un open-space, care câștigă spațialitate prin înălțime, și care integrează camera de zi, biroul și dormitorul. Încălzirea cabanei se face cu ajutorul unei șemineu cu lemne, asigurând confort chiar și în locurile de dormit pregătite pentru musafiri, care sunt amenajate peste baia cabanei. S-a valorificat astfel un spațiu care ar fi rămas neutilizat, accesul făcânduse pe o scară marinărească.
Tot la parter avem o zănă privată, unde se află baia și un dessing, care din nou comunică cu exteriorul prin uși glisante. E o senzație de maximă libertate să faci duș privind copacii de lângă casă. Dacă vă întrebați unde este bucătăria, aceasta este construită separat.
Cabana VR este un exemplu de cum să integrăm în natură o locuință, răspunzând atât nevoilor moderne de confort cât și responsabilității unui impact redus asupra mediului înconjurător. O coexistență perfectă a omului cu natura, a materialelor moderne cu cele tradiționale, a design-ului futurist cu cel arhaic.
Foto:Arturo Arrieta