Exclusiv Tendințe în design-ul interior

Tendințe în design-ul interior
Tendințe în design-ul interior
Tendințe în design-ul interior
Tendințe în design-ul interior
Tendințe în design-ul interior

De la utilizarea tot mai frecventă a materialelor durabile la elemente elegante, tendințele care debutează în acest an celebrează individualitatea și unicitatea într-un stil senzațional.

Albastrul închis “naval” înlocuiește negrul și crează impreună cu griul spații elegante și contemporane. Nuanțele de la capătul mai luminos al spectrului revin și ele. Albastrul strălucitor și cobaltul viu aduc veselie și creativitate într-o cameră, chiar și atunci când sunt folosite într-o cantitate foarte mică.

Lemnul deschis la culoare, de inspirație scandinavă, este folosit nu numai pentru pardoseli, ci și pentru acoperirea pereților și a tavanelor.

Lemnul deschis, în culoarea sa “crudă” va fi un punct culminant pentru spațiile multifuncționale.

Unul din trenduri în decorare se bazează pe aducerea naturii în casele noastre.

Materiale naturale și organice sunt puternic decorate pentru a ne aminti de viața exterioară, creând interioare mixte cu natura. Paiul, pluta, bambusul sau placajul vor fi utilizate mai mult ca oricând si în următorii ani.

La cealaltă extremă, designerii au indraznit să creeze un stil industrial pentru medii multifuncționale - un stil contemporan, potrivit pentru casele hibride, folosind piese din materiale noi și neobișnuite, de la noile materiale bioplastice la materiale refolosite sau cu impact redus asupra mediului.

O altă direcție de stil este rustic-modernul: un amestec surprinzător, dar echilibrat între vechi și nou. Acest stil promovează interioarele confortabile, aducând o nouă interpretare clasicului prin piese de design care au trecut testul timpului. O culoare care revine astfel în acest an, este roșul. Notele curate de roșu îl fac să para vintage și, prin urmare, atemporal în interioarele moderne.

Pentru tavane vom folosi un luciu ridicat, tonuri calde de pământ și nuanțe de verde viu. Nu numai că explorăm noi nuanțe, dar și finisajele pe care le folosim se schimbă. Finisajele lucioase de pe tavan, de exemplu, par un mod incredibil de a adăuga un sentiment vesel unei camere și dă adâncime culorii existente. Acest tip de finisaj este inspirat de pub-urile anilor '50 și '60, cu tavan apropiat.

Dacă culorile strălucitoare sunt prea îndrăznețe pentru pereți, putem folosi în schimb culori puternice pe piesele de mobilier - un mod facil de a crea impact, iar culoarea nu copleșește spațiul.

Bucătăriile în două (sau trei) tonuri revin la modă, iar sufrageria devine mai primitoare si pare mai însorită în tonuri superbe de galben deschis, revenite în trend.

Foto: pexels.com

Comenteaza