Săptămâna Designului de la Milano

Săptămâna Designului de la Milano

Săptămâna Designului de la Milano este unul dintre cele mai așteptate evenimente din lume, unde designeri, artiști, producatorii de mobilier si decoratiuni, arhitecti si cele mai cunoscute brand-uri internationale se reunesc pentru a-și prezenta noile creații și idei. In fiecare an Milano Design Week si Salone del Mobile  continuă să stabilească standardele in industria home&deco iar editia din acest an nu a  facut excepție. De la linii curbe la durabilitate, inteligență artificială și nu numai, pregătiți-vă să vă inspirați de cele mai noi și mai mari tendințe.

Designul ecologic este un trend în creștere și nu este surprinzător că este si una dintre tendințele majore  din acest an. De la mobilier realizat din materiale reciclate la corpuri de iluminat care folosesc becuri eficiente energetic, designul ecologic devine mai răspândit și mai sofisticat decât oricând.In 2023 designul sustenabil nu este doar despre durabilitate, ci și despre crearea unor produse frumoase, funcționale și atemporale, care să reziste in timp.

Unul dintre cele mai proeminente aspecte este designul biofilic. O abordare care subliniază legătura dintre oameni și natură și caută să integreze elemente naturale în spațiile interioare și exterioare pentru a promova bunăstarea și creativitatea.

De la pereți vii la mobilier realizat din materiale naturale precum lemnul și piatra, există câteva produse inovatoare prezentate în săptămâna designului, care aduc frumusețea naturii în interior.

Daca anii anteriori au promovat simplitatea interioarelor, din acest an liniile minimaliste sunt de domeniul trecutului, observam o intoarcere la natura atat prin culori, materiale dar si forme si o reinventare a anilor 70 cu influente art deco!

 

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza