Cum să îți amenjezi apartamentul dacă ai pisică

Cum să îți amenjezi apartamentul dacă ai pisică
Pisicile urbane
Pisicile urbane
Pisicile urbane
Pisicile urbane
Pisicile urbane
Pisicile urbane

Familia noastră extinsă cuprinde deseori și una sau mai multe pisici. Și dacă tot fac parte din familie, de ce să nu le alocăm dedicat un colțișor din locuință, unde să amenajăm special pentru ele un spațiu care să răspundă nevoilor lor.

Așa cum noi suntem unici, la fel și pisicile au fiecare personalitatea lor. Și nevoile lor personalizate. E adevărat, putem vorbi ca fiind de bază doar cele legate de hrană și de tăviță. Dar nu e chiar așa, pentru că o pisică mai are nevoie de un loc unde să se odihnească liniștită, undă să se joace și să socializeze.

Locul unde să ia masa

Pisicilor le place să mănânce într-un loc curat și ferit. Nu intrăm în discuții legate de dietă, dar se recomandă să fie obișnuite să mănânce diversificat. E simplu și la îndemână să apelăm la bobițe sau pliculețe, însă e bine să le oferim și mâncare gătită (cam ce pregătim pentru noi, dar fără condimente) pentru a le asigura cât mai mulți nutrienți și pentru a nu-i face mofturoști. Neapărat să aibă un vas cu apă, cât mai proaspătă.

Toaleta

Ahhh tăvița! Pisicile acoperă totul pentru că genetic știu că trebuie să-și șteargă urmele, astfel încât să nu știe potențialii inamici că acolo e casa ei. De aceea, din punct de vedere igienic dar și pentru a-i creea intimitate, poate cel potrivit este ca tăvița să fie pusă intr-un dulăpior adaptat astfel încât pisica să intre când dorește și să fie și ușor de curățat. Ocicum, tăvița nu are ce cauta în viziunea pisicii, în aproprierea locului de luat masa.

Joaca


Mai ales când sunt mici, pisicile se joacă foarte mult. Este modul lor de a descoperii lumea. Chiar dacă au o altă pisică drept partener, au nevoie de ceva jucării. Unele ca substitut al șoricelului ce l-ar prinde de ar trăi pe afară, altele care să le ajute să-și întrețină gheruțele.

Nu e nevoie de jucării scumpe și nu știu câte, asta mai degrabă este bucuria noastră. Ghemul de ață atârnat de vreun mâner, este jucăria perfectă pentru un pisic. Și pentru a-și ascuții unghiile e necesar mai degrabă o bucată de lemn, îmbrăcată sau nu în sfoară. Mult mai bine decât manerul canapelei. Dacă nu apreciază

Pisicile adoră să se cațere. Dacă doriți să nu atace obiectele de decor și cărțiile preferate, construiții câteva rafturi speciale. Veți avea cele mai fericite pisici.

Somnul


Pisicile sunt sensibile la mediul înconjurător. Zgomotul excesiv sau alți factori de stres le influențează starea emoțională și sănătatea. O să vă arate pisica unde este locul ei preferat pentru această activitate. Sau locurile. Și știți cum se zice „nu sta unde doarme pisica”, încercați să acceptați rolul de protector energetic al casei.

Puteți pune perne sau paturi suspendate de calorifere și pervaz, pentru că pisicile adoră căldura.

Dacă observați că ii place să doarmă în locuri ascunse, o cutie de carton poate deveni dormitorul pisicii. Cu un pic de lipici și un material, în maxim jumătate de oră ați realizat cutia preferată pentru super somn.

Plantele


Pisicile au nevoie sa mănânce plante pentru că le ajută să elimine din stomac părul înghițit. Asta în special primăvara și vara când năpârlesc pentru că este cald. E de preferat să aibă un ghiveci cu iarba mâței sau alte plante care le sunt de folos și le plac. Altfel, vor mânca orice plantă găsesc la îndemână, și unele nu le sunt benefice.

În final, nu uitați de protecțiile de la geamuri. Pasiunea lor pentru vânătoare poate fi uneori periculoasă. Este de preferat să puneți plase de metal, cele de plastic fiind ușor de tăiat de gheara unei pisici.

Și nu pot să nu vă recomand ca atunci când o pisică vrea să vă facă "masaj", să o lăsați. Mai ales dacă ați avut o zi grea și poate vă gândiți că o baie cu sare e perfectă pentru a vă relaxa. Faceți baia, dar după ce v-a făcut terapie pisica. 

Foto: pexels.com

 

 

 

Comenteaza