Ce stil să îți alegi pentru living

Ce stil să îți alegi pentru living

Pentru cei mai mulți dintre noi, alegerea stilului de amenajare a livingului ține mai mult de preferințe personale, dar trebuie să țină seama și de restricțiile pe care le impune suprafața camerei. De aceea, este important să vă informați înainte asupra stilurilor din care veți alege ce se potrivește mai bine.

Minimalist
Stilul minimalist poate fi ales în orice tip de living, indiferent de spțiu. Un living în stil minimalist conține piese de mobilier din PAL melaminat sau MDF cu design curat, linii drepte, forme simple, înălțimi joase. Elementele de decor sunt de calitate. Nu vă bazați pe cantitate!

Clasic
Pardoseală din lemn, mobilier masiv, perdele și draperii voluminoase, covoare din materiale tradiționale, tapet, candelabre, tablouri, poate un șemineu. Acestea sunt elementele de bază ale unui stil clasic.

Modern
Îmbină confortul cu funcționalitatea. Modern înseamnă vopsea, gresie, faianță, piatră, porțelan, sticlă și metal. Deștept ar fi să utilizați și un lemn fain ca stejar, frasin, arțar mai ales pentru mobilier. Acesta trebuie să fie și elegant, dar practic.

Rustic
Aici, lemnul și piatra fac diferența. Se poate adauga mobilierul din împletituri și accesorii din țesături naturale. Spre exemplu, un fotoliu de răchită cu un pled de lână aruncat nonșalant deasupra va atrage, cu siguranță, atenția.

Vintage
Vintage prezintă un farmec aparte prin obiectele specifice altor epoci. Mobilierul trebuie să aibă patină și pe el se pot așeza obiecte cu valoare personală. La mare preț sunt și cuferele, lădițele, valizele vechi etc

Feng shui
Un living în stil feng shui ține cont de poziționarea obiectelor în amenajare, plus piese în forme geometrice, materiale și plante naturale. Decorul trebuie să transmită energie pozitivă.

Retro
Un living în stil retro pleacă de la un tapet cu trimitere la anii 50-60 (carouri, linii curbe, simboluri grafice). Se adaugă elemente de decor în culori puternice: galben, roșu, turcoaz, orange, verde. Mobilierul cu colțuri rotunjite din metal, plastic și furnir, bașca posterele anilor ’60 completează restul.

Foto: pexels.com

Comenteaza