Cele mai sigure oraşe din lume

Cele mai sigure oraşe din lume
| Foto: www.pexel.com

Capitala Danemarcei, Copenhaga, a reuşit să detroneze Tokyo, Osaka sau Singapore, care - an de an, până acum - au fost desemnate fruntaşe în topul celor mai sigure oraşe.

 

Foarte aproape de primul loc a fost însă şi oraşul canadian Toronto. Şi, chiar dacă ocupă anul acesta locul al patrulea în acest clasament al celor mai sigure oraşe din lume, oraşul australian Sydney a fost primul la categoria securitate digitală.

În clasamentul general, observăm însă şi că Tokyo, câştigătorul de acum doi ani, a reuşit să ocupe acum doar a cincea poziţie.

Primele cinci cele mai sigure oraşe din lume sunt

1. Copenhaga

2. Toronto

3. Singapore

4. Sydney

5. Tokyo

La polul opus, ultimele cinci locuri din cele 60 sunt ocupate de oraşe din Myanmar, Pakistan, Venezuela. Şi tot aici găsim şi capitala Egiptului.

E drept, în ultimii doi ani, noţiunea de siguranţă s-a schimbat fundamental. Aşa se face că anul acesta, pe lângă securitatea digitală, sănătate, infrastructură sau siguranță națională, a fost introdusă o nouă categorie - cea a securității de mediu.

Indiferent de criterii însă, un lucru e cert, pentru acest top, nu a fost luat în considerare niciun oraş din ţara noastră. Nici măcar Capitala.

Comenteaza