Advertorial Pompele de caldură aer - apă NIBE

Pompele de caldură aer - apă NIBE

Despre construcțiile sustenabile am tot vorbit în ultima vreme, și cu siguranță vom mai aborda acest subiect, pentru că trendul mondial este acela de a realiza clădiri care au un impact redus asupra mediului înconjurător.

Vorba bunicilor mei "suntem prea săraci ca să luăm lucruri ieftine". Și nu mă refer la valoarea lor financiară, cât la calitatea lor. Atunci când construim o locuință, sau o renovăm, e timpul să fim deosebit de atenți la factura de electricitate. O casă sustenabilă înseamnă printre altele, pe termen lung, consum redus de energie electrică. Iar asta se poate realiza prin utilizarea unor materii prime și sisteme eficiente energetic. Un astfel de sistem este pompa de căldura aer-apă Nibe, care este o alternativă la soluțiile de încălzire clasice.

Acest tip de pompă funcționează luând căldura latentă din aer - pe care o trece prin compresor, unde ridică temperatura la 45-55 grade. O centrală termică va folosi 1 kW de energie pentru a produce mai puțin de 1 kW de energie pentru încălzire. O pompă de căldură va folosi 1 kW pentru a produce 3 kW de energie.

Eficiența unei astfel de pompe este cu atât mai crescută cu cât construcția are și alte soluții sustenabile integrate. Cu cât materialele de construcții și izolația sunt mai de calitate, cu atât randamentul pompei este mai mare, putându-se realiza economii de peste 50% la factura de curent.

Un alt avantaj al pompei este acela că se poate alimenta separat de la o instalație cu panouri foto voltaice dedicate. Unul dintre cei mai recunoscuti producatori de astfel de sisteme la nivel mondial este brand-ul suedez NIBE distribuit in tara noastra prin www.trust-expert.ro.

Alte detalii de funcționare, dar și despre toate avantajele acestui sistem de încălzire, puteți afla în reportajul de mai jos, difuzat în emisiunea Casa magazin. Inclusiv cum a fost integrată într-o casă sustenabilă, premiată la bienala de arhitectură.

 

Comenteaza