SHARE
Dacă vă aflaţi în căutarea unor uşi ieftine şi preferaţi calitatea mobilierului din lemn masiv, astăzi vă propunem un mic truc. Puteţi cumpăra o uşă din lemn masiv din majoritatea magazinelor de bricolaj pe care mai apoi să o personalizaţi cu o culoare complementară încăperii în care o veţi folosi. Un alt avantaj al utilizării unei astfel de uşi, pe lângă calitatea evidentă a materialului, o constituie şi rezistenţa acestuia în timp. Revenind la finisaje. Una din modalităţile prin care putem finisa o astfel de uşă chiar şi în confortul propriei case, fără să fie nevoie de scule, cabinesau pompe pentru vopsea, o reprezintă aplicarea unui baiţ. Acest procedeu diferă un pic de la un producător la altul de aceea este foarte important să urmăriţi instrucţiunile de aplicare. Un prim pas ar fi curăţarea şi desprăfuirea suprafeţei pe care urmează să îl aplicăm. Anumite tipuri de baiţ, precum cel din imagini, pot fi aplicate cu pensula şi, mai apoi, uniformizate cu o cârpăcurată. Acest lucru permite o mai mare uşurinţă în aplicarea şi obţinerea unui rezultat final omogen.
După uscarea baiţului, urmează aplicarea unui strat de grund transparent, ce va conferi o peliculă de protecţie lemnului. Un aspect important atunci când vopsim, mai ales dacă o facem într-un mediu închis, îl reprezintă folosirea unor produse cât mai aproape de natură, pe bază de apă, care să nu emane mirosuri neplăcute sau substanţe nocive.
După şlefuirea grundului, urmează şi aplicarea unui strat final de lac de protecţie ce va conferi o rezistenţă mecanică şi chimică uşii. Acest strat final ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a stabili nivelul final de luciu al obiectului: mat sau, din contră, extrem de lucios.
Fie că ne dorim obţinerea unui efect vintage, de uşă antichizată precum cea din imagini, fie că mergem pe variantele de bază ale baiţului cu nuanţe naturale de mahon, cireş, pin etc, posibilităţile sunt aproape nelimitate.
https://youtu.be/AcAZUR66zZE

SHARE
Comenteaza