Canada nu mai vinde case străinilor

Canada nu mai vinde case străinilor
| Foto: www.pexel.com

Primul ministru al Canadei, Justin Trudeau, a promis că va introduce o interdicţie de doi ani asupra vânzării de locuinţe cetăţenilor străini, în speranţa creşterii accesului cumpărătorilor locali la proprietăţi imobiliare, scrie independent.ie.

Restricţia vine pe fondul tentativei de calmare a pieţei imobiliare canadiene, care este supra-încălzită. În Vancouver, casele se licitează la preţuri imposibil de atins pentru rezidenţi, cumpărătorii fiind milionari din China şi Hong Kong.  

Creşterea preţurilor a devenit un subiect predilect în campania pentru votul din 20 septembrie, în care dl Trudeau speră să recâştige majoritatea în parlament, toate cele trei partide importante promiţând măsuri similare.  

"Nu ar trebui să pierdeţi o licitaţie în faţa speculatorilor. Este timpul ca lucrurile să se schimbe", a spus Trudeau la un eveniment din Hamilton, Ontario (64 de km sud-vest de Toronto).  

Deşi numărul tranzacţiilor a mai scăzut în pandemie, preţurile au rămas la niveluri record. Costul mediu al unei locuinţe era de 669.200 dolari canadieni (451.855 euro) în luna iulie, potrivit Canadian Real Estate Association - în creştere cu 16% faţă de acum un an.  

De asemenea, Trudeau speră să adauge 1,4 milioane de locuinţe la fondul locativ în următorii patru ani.

 

Comenteaza