Video Colmar - un oras desprins din povesti
- Scris de Casa CD
- 28 Ian 2016, 00:00
- Imobiliare
- Ascultă știrea
SHARE
[gallery ids="4725,4722,4726,4731,4727,4728,4729,4730,4724,4732"]
[/gallery]
Colmar este un mic orasel provincial din Franta despre care se spune ca a fost sursa de inspiratie pentru locatia din faimosul desen Disney, Frumoasa si bestia. Un spatiu idilic in care casele colorate de o parte si de alta a stradutelor cu piatra cubica lasa loc si unor mici canale de apa pe care te poti plimba cu barca.
Acest orasel din nord-estul Frantei a fost infiintat in secolul IX de catre un calugar pe nume Notker Balbulus. Astazi este cunoscut ca fiind unul din cele mai bine pastrate orase istorice din toata Europa de Est, cu o populatie de 67,000 de oameni.
In momentul in care ajungi in oras ai senzatia ca tocmai ce te-ai dat jos din masina timpului (exceptand, desigur, turistii ce se plimba agale cu telefoanele in mana). Raul Lauch trece chiar prin centrul oraselului Colmar, formand canale romantice, poduri si oferind posibilitatea servirii cinei pe malul apei. Vizitatorii pot chiar sa exploreze intregul oras din barci conduse de ghizi istorici.
Unul din aspectele arhitecturale interesante pe care le-am putea observa intr-un astfel de tur al orasului il reprezinta casele incadrate cu barne de lemn, influente ale vecinilor germani aflati la o mica distanta.
Legenda spune ca in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial soldatii chiar eu evitat in mod special bombardarea orasului Colmar fiind impresionati de frumusetea ireala a acestuia.
Daca va amintiti filmul Frumoasa si bestia, de Walt Disney, cu siguranta va amintiti si faimoasa scnea in care Belle se plimba prin oras, cu cartile in mana, cantand si dansand in jurul unei fantani. In Colmar exista o fantana aproape identica. De asemenea, statuia din mijlocul acestei fantani a fost creata de Frédéric Bartholdi - acelasi care a creat si Statuia Libertatii.
Colmar se afla la 60 km sud-vest de Strasburg si ofera un climat temperat similar tarii noastre.
SHARE
Comenteaza