Foto Popsicle sau cum să te răcorești acasă

Popsicle sau cum să te răcorești acasă
Popsicle sau cum să te răcorești acasă
Popsicle sau cum să te răcorești acasă
Popsicle sau cum să te răcorești acasă

Este încă vară și este încă foarte cald. Este timpul potrivit să ne jucăm cu aromele și să ne răcorim cu un Popsicle armonizat perfect cu temperaturile (mult) prea ridicate.

Marele avantaj atunci când vă ’bucătăriți’ singuri acest tip de ‘creații’ culinare, este acela că puteți face ce combinației vreți, puteți folosi ce ingrediente doriți și le puteți îndulcii după pofta inimii.  Plus, este o activitate în care pot fi antrenați și copiii, creând astfel și amintiri minunate de familie! Aaa, să nu uităm, sunt sănătoase, delicioase și răcoritoare. La urma urmei, Popsicle e un fel de înghețată pe bază   de apă sau sucuri de fructe, care necesită extrem de puțin timp pentru a fi realizat și un pic de răbdare până capătă consistența dorită.
Iată câteva rețete de inspirație, însă nu uitați că limita este cerul și ce ingrediente aveți la îndemăna…
Și nu renunțați la ideea de a le face în cazul în care nu aveți matrițe de înghețată. Improvizați cu ajutorul unor pahare de plastic sau de iaurt, și scobitori sau țepușe de frigărui.

Melisa și fructul pasiunii

Roinița sau melisa, este o plantă minunată cu o aromă răcoritoare ca de lămâie și mentă la un loc, și cu un efect de instant de relaxare și revigorare. Vă propun o  combinație exotică, și poate nu chiar la îndemăna, dar în loc de fructul pasiunii puteți folosii mango, caise sau piersici.
Ingrediente: 400 ml de apă (filtrată), ½ cană roiniță proaspătă (Melissa officinalis), sucul de la o lămâie, pulpa de la 4 fructe ale pasiunii (Passiflora edulis) și 4 lingurițe de miere.
Etape: infuzați roinița în apă clocotită, lăsând ceaiul să răcească până la temperatura camerei și apoi strecurați. Adaugați zeama de lămâie și mierea, amestecând până se dizolvă bine. Adaugați pulpa  fructelor și câteva frunze proaspete de roiniță. Turnați compoziția în formele de înghețată și puneți-le pentru minim 4 ore la congelator, de preferat peste noapte.

Cocos, matcha și lime


Matcha sunt frunzele de ceai verde (Camellia sinensis) procesate pudră, astfel încât să poată fi integrate în smoothi-uri, crème de prăjituri sau alte feluri de mâncare. Ceaiul verde este apreciat pentru efectele avute asupra sănătății, datorită conținutului ridicat de flavonoizi (anti-inflamatori și anti-oxidanți) pe care îl conține.  Ajută la detoxifierea ficatului, acesta având un rol important în buna funcționare a organismului în cazul unor infecții.
Ingrediente: 400 ml lapte de cocos dens, 2 lingurițe de matcha, o lime și 4 lingurițe de miere.
Etape: amestecați matcha cu puțină apă   până are consistența unei smântăni. Adaugați în laptele de cocos mierea, zeama și coaja de lime, uniformizând. Puneți matcha în formele de înghețată, și completați cu amestecul de lapte de cocos. Lăsați compoziția în congelator pentru minim 4 ore, de preferat întreagă noapte.

Castraveți, mentă și soc


Ohh, de câte ori în zilele cu caniculă nu ne-am răcorit cu o salată de castraveți cu mentă. Totul crește ca intensitate dacă în combinație adaugăm și socul, pentru că această plantă are ca efect vascularizarea corpului la nivel de piele, ‘mutând’ sângele la suprafață și eliminându-se astfel căldura prin pori. De asemenea, este diuretic încurajând eliminarea excesului de căldură prin rinichi.
Ingrediente: 400 ml de apă (filtrată), ½ castravete, 1 lime, 2 lingurițe de flori de soc (Sambucus nigra), 6-8 frunze de mentă proaspătă și 4 lingurițe de miere.
Etape: preparați infuzia de flori de soc, permit ându-i să ajungă la temperatura camerei. iar apoi strecurați. Adăugați sucul de lime și mierea, amestecând până se dizolvă. Tăiați castravetele felii subțiri pe care le așezați în formele de înghețată împreună cu frunzele de mentă. Adăugați ceaiul de soc și puneți totul la congelator pentru minim 4 ore, de preferat o noapte întreagă.

Sper că v-am inspirat cu aceste rețete și că ve-ți încerca să vă faceți propiile combinații. Este o metodă bună de a păstra savoarea verii, a plantelor și a fructelor, întregul an.

Fotografii și inspirație: theherbalacademy.com 

Comenteaza