Cine nu vrea un masaj bun, după ce a stat ore în șir în fața computerului? Masajul este un moment de relaxare deplină, mai cu seamă că acum multă lume lucrează de acasă…
Vrei să-ți faci timp pentru tine și să mergi la un SPA. Vrei, dar, cu toate acestea, n-o faci niciodată, pentru că te iei cu altele. Soluția cea mai bună ar fi să aduci SPA-ul la tine. Definitiv!
Pentru o atmosferă relaxată, iată cum poți să îți amenajezi acasă o sală de masaj demnă de un salon profesionist.
Și uite așa, cu puțină mobilă ne putem amenaja propria noastră sală de masaj disponibilă 7 zile din 7. Crede-ne, transformarea casei tale într-o zonă de wellness este o joacă de copii. Trebuie să alegi un colț numai pentru tine fie din camera de zi, fie din dormitorul sau, dacă e destul de mare, sau chiar din baie.
Legiile principale pentru o zonă de masaj sunt următoarele: autenticitate și simplitate. Iluminarea, culoarea pereților, muzica, mirosurile, temperatura... aici totul contribuie la starea de bine.
Lumina
Nu se pune problema să optezi pentru o iluminare prea… violentă. Lămpile mici, cu lumină evanescentă și difuză sunt minunate și nu trebuie instalate departe de masa de masaje. Lumânările cu arome mai mult sau mai puțin îmbătătoare vor fi și ele aliați fermecați pentru a crea atmosfera dorită. Și dau și un adaos subtil de lumină.
Culorile care te înconjoară
Culorile reci, moi, dar senine, sunt preferate în zonele de relaxare. Prin urmare, alungăm culorile strălucitoare sau imprimeurile agresive care solicită prea multă atenție sau incită mintea. Aici totul ar trebui să fie calm, zen. Sunt recomandate culori ca albul, ecru-ul și întreaga paletă de culori neutre, dar sunt binevenite și nuanțele mai atenuate, organice, învăluitoare. În locul unui roșu prea energizant, alege o ”terracotta” caldă, cu virtuți liniștitoare.
Desigur, dacă îți permiți perfecțiunea, alege albastrul sau verdele, culorile relaxării prin excelență. Ele vor promova mereu liniștea, odihna.
Un decor puțin zen
Regula este aceeași și în decorare. Și da, nu este nevoie să decorați mult și greu cu piese din bambus, vase cu orhidee, boluri tibetane sau alte lucruri asemănătoare, pentru o relaxare adevărată. Materialele naturale, formele organice, obiectele reconfortante sunt cele ce parcă te invită în cameră. Mobilierul trebuie să fie mai aproape de podea, pentru a te ancora în pământ-ul mamă, iar materialele precum lemnul sau inul sunt cele ce, mereu, își difuzează, discret, senzualitatea.
De fapt, minimalismul ne reorientează concentrarea asupra noastră. Dar nu uita de un panou, un paravan, un ”gard” care să te izoleze zilnic de ceilalți, dar și de gândurile de zi cu zi.
Echipamentul
Sigur, înainte de toate, o masă de masaj este obligatorie. Aici, dincolo de estetică, este mai presus de toate importantă funcționalitatea. Deci, cum alegi masa de masaj?
Păi, în funcție de spațiul dedicat. Pentru o utilizare ocazională, care este și cea mai probabilă, va fi de preferat un model pliabil și cât mai ușor. Dacă optezi pentru o masă fixă, aceasta va fi mai grea și, prin urmare, dorința de a o folosi se va diminua în timp. Este un lucru dovedit științific…
Oricum, din punct de vedere stric tehnic, lățimea trebuie să fie între 65 cm și până la 80 cm. Astfel, masajul se va desfășura confortabil, iar maseurul va lucra cu ușurință. În ceea ce privește înălțimea, trebuie să o poți ajusta la dimensiunea ta. În general, aceasta variază de la 60 cm la 85 cm. Lungimea, din câte știm, este standard.
Durata medie a unei ședințe de tratament este între 20 și 30 de minute, așa că, pentru ca acest moment de plăcere să nu se transforme într-unul de chin, este ideală și o căptușeală din spumă pentru masa de masaj, una între 5 și 10 cm grosime.
Ca spațiu înconjurător, s-a calculat că este necesar un minimum de 6 metri pătrați pentru a se lucra ușor. Dacă nu ai acest spațiu de alocat, orientează-te spre un scaun de masaj. Așa, spațiul necesar se va reduce considerabil (spre 4 metri părtrați).
Accesorii obligatorii
Bun, ai decorul și masa este instalată, de ce mai e nevoie? Ei bine, mai sunt câteva lucruri necesare: uleiurile de masaj, precum și prosoapele de baie pentru a acoperi persoana care este masată. Plantele, muzica, micile decorațiuni de perete pot, și ele, să își aducă un aport în zona micului tău SPA.
Mai rămâne întrebarea: cine să îți facă masajul? Poți apela la un profesionist, dar poți organiza la tine la SPA, întâlniri cu prietenele tale. Cu siguranță veți petrece clipe minunate împreună.
Foto: pexels.com