Locuința de 10 mii de lei, vândută cu 175.000 de euro

Locuința de 10 mii de lei, vândută cu 175.000 de euro
Locuința de 10 mii de lei, vândută cu 175.000 de euro
Locuința de 10 mii de lei, vândută cu 175.000 de euro

O lovitură imobiliară absolut remarcabilă s-a petrecut nu de mult, la numai 20 de kilometri de Iași, mai precis în comuna Lețcani.Aici, o casă în stil tradițional, care ar valora în mod normal o sută de milioane de lei vechi, a fost scoasă la vânzare de celebra Casă de Licitație Sotheby's din Londra la prețul de 175.000 de euro.

 E drept, în joc sunt și 1.000 de metri pătrați de teren. Bașca, locul amplasării este unul impregnat de istorie, care adăpostește situl arheologic al culturii Cucuteni, biserici vechi de secole și rezervații cu pajiști seculare.

Dar să aflăm ce zice Casa de Licitație Sotheby’s despre obiectul vânzării: „Tot aici se află și un adevărat colț de poveste, casa unui pictor artist care s-a îngrijit de fiecare detaliu de construcție – de la grinzile masive de lemn care traversează tavanul la cele două șeminee tradiționale decorate cu motive florale. Spațiul interior al căminului, intim și punctat de obiecte artizanale cu patina timpului, este bine compartimentat, păstrând mansarda ca pe un loc deschis inspirației”, citim îm broșura de prezentare.

”Materialele ecologice folosite la amenajarea interiorului se înscriu și ele în linia aceleiași preocupări pentru recuperarea tradițiilor și protejarea naturii”, mai spun specialiștii londonezi.

Mai departe, se arată că materialele ecologice folosite la amenajarea interiorului se înscriu și ele în linia aceleiași preocupări pentru recuperarea tradițiilor și protejarea naturii.

„Ferestrele deschid înspre o întinsă grădină idilică, cu nuci bătrâni umbrind un mic iaz, care împrumută din frumusețea fânețelor seculare din comuna Lețcani. Acestă proprietate poate servi drept rezidență unei familii în căutare de tihnă și de aer curat, dar care dorește să fie și aproape de facilitățile orașului”, descriu proprietatea cei de la Sotheby’s.

Detaliile cuprind: suprafață teren – 1.042 metri pătrați, suprafață construită – 176 metri pătrați, suprafață utilă – 143 metri pătrați și o anexă (atelier) de 40 metri pătrați. Casa are 4 camere și două băi…

 

 

Comenteaza