Acestea sunt caracteristicile unei vile de lux

Acestea sunt caracteristicile unei vile de lux
| Foto: www.pexel.com
Acestea sunt caracteristicile unei vile de lux
Acestea sunt caracteristicile unei vile de lux
Acestea sunt caracteristicile unei vile de lux

Se tot vorbește despre locuințe de lux, proprietăți uimitoare pentru care se și cer sume la fel de uimitoare. Unele sunt în zona centrală a Bucureștior, altele se află în zona cea mai căutată de oamenii cu potențial financiar deosebit, adică nordul Capitalei.

Dar, la ce trebuie să ne uităm atunci când un agnet sau vreo fimă propune o vilă de lux, spre exemplu, la vânzare. Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerate locuințe exclusiviste şi de lux.

Cât mai aproape de unicitate

Clar, o proprietate de lux se observă uşor de la distanţă. Dimensiunille, elementele de arhitectură, finisajele de excepţie şi amplasarea pe un teren generos sunt elemente de bază. În plus, în cazul locuințelor istorice, multe dintre aceste proprietăţi poartă un nume, la care se adaugă și o istorie din care nu lipsesc nume celebre.

 Așezare deosebită

 Luxul include și o amplasare de invidiat, de regulă cuvântul cheie fiind ”liniște”. O astfel de casă este destul de izolată de agitaţia şi aglomeraţia oraşului.

Excelența este definitorie

Nu putem vorbi despre o locuință de lux, dacă tot ceea ce ţine de arhitectură, materiale de construcţie, finisaje şi amenajări interioare şi exterioare nu este de top, de high end, chiar. N-ar fi rău să se remarce obiectele unicat, cele de producţie manuală, de colecţie şi în serie limitată.

 Relaxare

Degeaba ai un interior sopmtuos, dacă nu te bucuri și de un colt de natură. Așa că, o casă de lux trebuie să aibă un loc special amenajat în curte dedicate relaxării în aer liber, fie că vorbim de o terasă, chir și la etaj, o piscină, un jacuzzi sau o saună, o sală de sport sau poate una de jocuri.

Tehnologie de vârf

Dacă arhitectura o permite, tehnologia este un ”must”.  Printre cele mai căutate regăsim: sistem de deschidere automată a porţilor și garajului, control automat al instalaţiilor de climatizare, surse proprii de energie, și ar fi de dorit și gadgeturi ce oferă coordonarea de la distanţă a aparaturii din casă.

Comenteaza