Video Cum folosești culoarea roșie în amenajarea casei
- Scris de Casa CD
- 14 Iun 2016, 00:00
- Amenjari interioare
- Ascultă știrea
Când spui roșu te gândești, de obicei, la forță și energie. Zugrăvirea pereților camerei într-un astfel de ton poate părea o extravaganță. În realitate, tot mai mulți designeri o recomandă ca fiind o variantă de natură să confere dinamism spațiului de locuit.
Este una dintre cele mai dinamice culori, capabile să inducă idea de forță și hotărâre.
Până mai acum vreo 20 de ani, a vopsi un perete dintr-o locuință din România în roșu constituia o extravaganță vecină cu kitsch-ul. Lucrurile s-au schimbat însă între timp, abc-ul designului actual vorbind tot mai adesea despre decorarea în roșu a pereților ca despre un act modern. Totul e să știi ce nuanță de culoare alegi pentru a da un farmec aparte – dar și o personalitate pe măsură – încăperii pe care ai ales să o zugravești în asemenea nuanță.
Asocierea, spre exemplu, a roșului cu wenge sau, neconvențional, mai îndrăzneață prin alăturarea contrasotantă cu alb și gri, creează cu ușurință un efect uluitor, de acțiune și forță.
Același efect îl poți obține și în cazul folosirii acestei culori doar pe anumite porțiuni, pe care în felul acesta le scoți în evidență, accentuându-le caracteristicile. Totul trebuie să fie echilibrat, însă. Pentru asta, trebuie să ai grijă să contrabalansezi suprafețele plane colorate în roșu cu o serie de elemente, situate în zone opuse, vopsite în aceeași nuanță dar în cantitate mai mică. Nu este de ignorat nici asociarea unui perete roșu cu o pardoseală a cărei nuanță este mult mai deschisă. Acest tip de decor dă întregului impresia de spațialitate, pereții părând mai înalți decât în realitate.
În cazul în care preferințele tale în materie de design impun un ambient mai discret, poți opta pentru finisaje în nuanțe pale, naturale, accentele de roșu mutându-se pe elemente de mobilier sau diverse ornamentații de mici dimensiuni.
Dar dacă îți place să ai o casă colorată, utilizează cu încredere roșul, nu te limita la alb, negru și alte culori neutre.
Sursa foto: pexels.com