Căldură mare, Mon-Cher!

Căldură mare, Mon-Cher!
Căldură mare, Mon-Chere!
Căldură mare, Mon-Chere!
Căldură mare, Mon-Chere!

Cea mai sănătoasă și la îndemăna soluție să ne răcorim și revitalizăm instant în zilele caniculare de vară este apa noastră cea de toate zilele… infuzată cu fructe și ierburi aromatice.

Sunt pline piețele și galantarele magazinelor de fructe proaspete și pârguite, pline de arome solare. Căpșuni, pepeni, caise și piersici, mere și cireșe, imposibil să nu aveți măcar un fruct preferat. Doar câteva fructe zdrobite împreună cu o mâna frunze de mentă, busuioc sau lemongrass, dau în mai puțin de câteva minute o băutură ușoară de vară.

Iată câteva recomandări de ape infuzate, cu mețiunea că combinațiile sunt aproape infinite.

Lemongrass, mentă, căpșuni și vanilie
• 1 băț de lemongrass proaspăt, tăiat mărunt și puțin zdrobit, pentru a favoriza eliberarea aromei (dacă aveți doar uscat, puneți o cană de ceai concentrat)
• ¼ cană de frunze de mentă proaspătă, rupte bucăți
• ½ baton de vanilie, crestat pe lateral pentru a elibera gustul
• ½ cană de căpșuni, zdrobite

Cardamon, Portocale și Vanilie
• 1-2 portocale tăiate felii
• 1 linguriță de cardamon
• ½ baton de vanilie, crestat pe lateral pentru a elibera gustul

Fructe de pădure, petale de trandafir și busuioc
• ¾ cană de afine, zmeură sau mure (după preferințe pot fi și mixate) proaspete sau congelate
• ¼ cană petale de trandafiri, proaspte sau uscate
• ½ cană frunze de busuioc proaspăt

Cantitățile de mai sus sunt recomandate pentru a infuza 2 l de apă, ajustați în funcție de preferințe și de ce volum de apă doriți să aromatizați. Puneți ingredientele și apa într-un vas/carafă, de preferat de sticlă, și lăsăți recipientul în frigider pentru 8-12 ore. Cardamonul și batonul de vanilie, îndepărtați-le. Vară plină de savoare!

Notă: o versiune la fel de simplă de a obține băuturi fresh care să ne răcorească instant, sunt cuburile de gheață cu fructe și ierburi aromate. Puneți în compartimentele tăviței pentru gheață fructele preferate, completați cu apa, lăsați peste noapte în congelator, și folosiți când aveți nevoie.


Foto: pexels.com

 

 

Comenteaza