De la 1 iulie energia electrică se poate scumpi cu peste 7%

De la 1 iulie energia electrică se poate scumpi  cu peste 7%

Cei care nu au încheiat contracte de furnizare a energiei electrice pe piața liberă pana la 1 iulie riscă să plătească facturi mult mai mari decât acum.

Persoanele care inca nu au un contract plătesc energie electrică mai scumpă, oricum, de la 1 ianuarie, când s-a produs  liberalizarea pietei. La sfârșitul lunii martie, doar 40% dintre consumatorii de energie se aflau pe piața liberă, conform hotnews.ro.  Restul se aflau în regim de serviciu universal.

Autoritătea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin care prevede că furnizorii de ultimă instanță pot acorda discounturi până la 30 iunie 2021. Astfel, incepand cu 1 iulie traifele la furnizori vor creste iar o parte din obligatiile acestor vor fi eliminate. Enel, Electrica, CEZ, E.ON care sunt furnizori de ultimă instanță isi vor creste tarifele cu până la 7%.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a realizat o serie de tutoriale video prin care îi învață pe consumatorii de energie electrică și gaze naturale cum să aleagă cele mai bune oferte de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale. Acestea pot fi consultate aici.

Comenteaza