Plantele de interior și zodiile

Plantele de interior și zodiile
Plantele de interior și zodiile
Plantele de interior și zodiile
Plantele de interior și zodiile

Toată lumea poate aprecia frumusețea naturii, dar pentru că fiecare semn zodiacal reprezintă o anumită energie, vă vom revela florile de ghiveci potrivite pentru fiecare semn zodiacal.

Berbec
Florile de ghiveci potrivite pentru a înfrumuseţa locuinţa unui Berbec sunt în strânsă legătură cu temperamentul acestuia:

Primula
Plantă decorativă destul de comună, la mare căutare primăvara. Nu sunt plante de interior pretenţioase. Se recomandă amplasarea ghivecelor în living pentru a spori comunicarea şi a menţine armonia.

Trandafirul pitic
Ideal pentru nativii acestei zodii. Poziţionaţi pe pervazul ferestrelor sau chiar pe etajere în camera de zi, pe terasă sau la intrare, aceste flori îi sugerează Berbecului eleganţă, rafinament, opulenţă, dar şi delicateţe.

Taur
Pofta de viaţă a Taurilor îi va îndemna să îşi aleagă plante de interior în ton cu energia şi nevoia de distracţie.

Violetele africane (Saintpaulia)
Aceste flori oferă un adevărat festin vizual indiferent de sezon, iar îngrijirea lor nu necesită timp îndelungat. Culorile vii ale acestor flori decorative sunt perfecte pentru tonusul Taurilor care îşi vor ornamenta balconul, terasa şi livingul cu aceste flori vesele.

Muşcatele
Sunt florile cu cele mai puţine pretenţii. Pentru Tauri, ele sunt asociate cu copilăria, dar şi cu familia, iar florile lor reuşesc să anihileze stările negative. Taurilor le conferă o stare de calm şi le ameliorează problemele sistemului respirator cu care aceştia se confruntă.

Gemeni
Gemenii pun pe primul loc productivitatea şi confortul, de aceea florile de ghiveci pe care aceştia le includ în amenajarea interioară a locuinţei trebuie să îi ajute să se simtă comod.

Orhideea
Orhideea şi-a câştigat eticheta de plantă de apartament pretenţioasă şi adevărul este că necesită o atenţie mai specială. Apa în exces şi lumina insuficientă vor conduce rapid către uscarea plantei. Aşadar, locul cel mai indicat este la fereastră, unde primeşte şi o temperatură propice înfloririi.

Feriga
Este o plantă ornamentală fără cerinţe majore, care amplasată în biroul unui Geamăn îi va spori acestuia activitatea intelectuală, îi va oferi concentrarea necesară şi îl va energiza din punct de vedere mental.

Rac
Sensibilitatea, intuiţia, spiritul afectuos înclinat spre studiu al Racilor îi va determina pe nativi să se aplece spre florile de ghiveci albe sau roz.

Crinul alb
Crinul de apartament impresionează nativii din Rac în timp ce îi farmecă prin parfumul puternic. Îngrijirea nu este una minuţioasă, din contra, se va dezvolta sănătos dacă în ghiveci va exista şi un strat cu nisip.

Azaleele roz
Florile de ghiveci din genul Rhododendron nu sunt la fel de rezistente. Ele au nevoie de o îngrijire atentă pentru a înflori spectaculos şi a bucura sufletul sensibil al Racilor. Locul ei va fi adesea pe măsuţa de cafea din living.

Leu
Tendinţa de lider, nevoia acută de a capta atenţia şi de a monopoliza privirile tuturor, generozitatea, dar şi spiritul liber îl vor face pe nativul Leu să opteze pentru flori de cameră grandioase, cu aspect regal şi inflorescenţe mari.

Floarea- soarelui de ghiveci
Este o floare decorativă de talie pitică adorată de nativii din zodia Leu. Plantă ce iubeşte soarele, aceasta are nevoie de multă lumină directă şi de apă. Căldura emanată de galbenul intens al acestor flori este pe placul Leilor care găsesc în această culoare o doză de relaxare profundă.

Dalia
Dalia necesită temperatură până la 15 grade Celsius, multă apă, lumină, dar şi pământ nisipos. Vitalitatea acestei plante le va dezvolta nativilor din Leu înţelepciunea şi concentrarea necesară.

Fecioara
Firi sincere, deschise, directe şi clasice, Fecioarele preferă delicateţea care le face să simtă că pot oferi protecţie. De asemenea, florile mici, dar parfumate le va accentua întotdeauna senzaţia de confort în locuinţă.

Lavanda
Pentru persoanele din zodia Fecioară lavanda sau levănţica este foarte importantă în armonia căminului. Se pare că un ghiveci cu lavandă amplasat în living sau în orice altă încăpere a casei reuşeşte să le stimuleze nativilor acestui semn zodiacal cunoaşterea, să îi ajute în eliminarea emoţiilor negative şi să purifice spaţiul.

Narcisele
Ne-am obişnuit cu ele în grădină, dar aceste flori de primăvară pot fi cultivate şi în ghiveci, iar un experiment recent ne arată că ne putem bucura de ele în orice sezon dacă avem grijă să ţinem aproximativ 12 săptămâni bulbii la frigider înainte de a-i planta.

Balanţa
Echilibrul este cel care îşi spune cuvântul în tot ceea ce are legătură cu zodia. De asemenea, nativii acestui semn zodiacal simt nevoia de revigorare, energizare permanentă, iar plantele pe care le vor îngriji trebuie să fie adevărate tratamente pentru trup şi suflet.

Bonsai
Ţinerea în viaţă a unui Bonsai nu este deloc uşoară. Necesită o udare prin scufundare, lumină naturală, rotire periodică a ghiveciului pentru ca soarele să răsfeţe întreaga plantă, tundere în funcţie de specie şi protecţie contra dăunătorilor. Balanţele îşi pot crea un adevărat hobby din creşterea unei astfel de plante decorative.

Menta
Se plantează uşor şi pământul umed este cel care îi place. Aroma sa proaspătă o face să fie îndrăgită de Balanţe care se vor ocupa întotdeauna cu aerisirea corespunzătoare a căminului. În plus, menta este o plantă ce poate fi folosită şi în scopuri terapeutice.

Scorpion
Persoane perspicace, întotdeauna cu o doză de mister şi extrem de intuitive, nativii Scorpion aleg flori care să le stimuleze inventivitatea. Preferă plantele de interior care înfloresc abundent şi care sugerează o stare pozitivă.

Crizantema
Crizantema de ghiveci preferă udările abundente. Cel puţin cinci ore de lumină solară pe zi fac de asemenea ca planta decorativă să fie fericită. Crizantemele sunt disponibile într-o gamă largă de culori ceea ce menţine optimismul nativilor Scorpioni.

Euphorbia milii
Denumită popular şi “Coroniţa lui Iisus”, floarea este originară din Madagascar şi este o plantă rezistentă, pe placul Scorpionilor. Florile delicate într-o varietate de culori pline de viaţă sunt generatoare de entuziasm, de optimism.

Săgetător
Cei născuţi în această zodie sunt persoane şarmante, active, mereu cu multe planuri în minte şi fără prea multe lucruri care să îi streseze. Se vor orienta aşadar spre flori uşor de îngrijit, dar aspectuoase.

Garofiţa
Plantă decorativă potrivită pentru ghivecele suspendate, garofiţa cere doar lumină şi apă. Dăruieşte în schimb un parfum seducător şi flori pastelate care le generează o stare de bine Săgetătorilor.

Cactus
Plantele exotice deloc pretenţioase sunt pe placul Săgetătorilor care “uită” adesea de o udare regulată. Poate de aceea se vor împrieteni de minune cu un cactus care nu le va reproşa prin ofilire faptul că nu a primit apă toată săptămâna. Pentru majoritatea Săgetătorilor cactusul este o dovadă de forţă, de putere, de rezistenţă, de aceea îşi vor lua de la el perseverenţa de care au nevoie pentru a reuşi în viaţă.

Capricorn
Nativii din Capricorn au neapărat nevoie de flori de ghiveci care să le înveselească atmosfera, să ofere stil încăperii în care sunt amplasate, să îmbie la companie. Vor opta pentru plante decorative de ale căror flori se pot bucura mult timp.

Begonia
Begonia este una dintre cele mai îndrăgite plante decorative şi fascinează cu flori bogate atât vara cât şi iarna. Are nevoie de un ghiveci jos, de umiditate, dar şi de lumină. Locul ei este la fereastră, iar pulverizarea cu apă a frunzelor o face fericită.

Gardenia
Este o plantă de apartament sensibilă, pretenţioasă şi care cere o atenţie sporită. Trebuie ferită de curenţii de aer, dar totodată are nevoie de aer proaspăt aşa că aerisirea încăperii trebuie să se facă zilnic. Este potrivită pentru nativii din Capricorn deoarece florile ei albe îi vor genera permanent o stare de pace.

Vărsător
Spiritul modern şi independent al celor născuţi în semnul Vărsătorului îşi lasă amprenta şi asupra preferinţelor sale pentru florile de cameră. Nu trebuie să uităm că vorbim despre un semn zodiacal de aer aşadar aceştia nu vor fi deranjaţi să le acorde plantelor atenţia necesară.

Gladiola
Florile de ghiveci elegante, cu o prestanţă aparte aduc culoare în locuinţele şi viaţa Vărsătorilor. Trebuie reţinut că au nevoie de un ghiveci spaţios, de udare periodică şi de îngrăşământ cu conţinut de potasiu şi fosfor.

Anthurium
Se ştie că vremea schimbătoare îi generează dureri de cap nativului din Vărsător, iar Anthuriumul se pare că îi poate anula această stare de rău revigorându-l. Mai mult, atras de modern şi de progres, Vărsătorul va aprecia aspectul exotic al acestei plante de interior potrivită pentru un living contemporan.

Peşti
Definiţi de compasiune, visare, talent artistic, dar şi de receptivitate şi devotament, nativii Peşti adoră florile de ghiveci. În acelaşi timp, preferinţele lor se îndreaptă spre flori pastelate care să le accentueze imaginaţia.

Hibiscus rosa sinensis
Cunoscut şi sub numele de trandafir japonez sau chinezesc, acest soi de hibiscus este o plantă perenă care cere multă îngrijire. Tendinţa spre depresie a nativilor din zodia Peşti poate fi anihilată de florile catifelate şi colorate de hibiscus precum şi de atenţia pe care trebuie să i-o ofere acestei plante.

Eustoma pitică
Are nevoie de multă lumină pentru a înflori, dar şi de o temperatură peste 20 de grade Celesius. Face flori superbe, longevive, în culori variate. Preferatele Peştilor vor fi cele albe şi roz care îi vor alina diversele şocuri sufleteşti şi îi vor genera optimism şi relaxare.

Foto: pexels.com

 

 

 

 

Comenteaza