2022, un an al schimbărilor

2022, un an al schimbărilor

Cine nu consultă din când în când un horoscop pentru a înțelege cât de cât ce se petrece cu noi ca indivizi sau cu lumea în care trăim, va zâmbi forțat când va citi acest articol. Ce schimbări? Mai e loc de mai mult decât deja trăim de doi ani aproape? Ei bine, da. Și pentru a descoperi că atât un astrolog cât și un specialist în HR emit pe anumite teme predicții aproape similare, vă invit să citiți acest articol.

Pe ansamblu, din punct de vedere astrologic 2022 pare a fi un an favorabil tuturor. Cel puțin așa prezice Crystal Bichalsk. Cu toții așteptăm sfârșitul pandemiei cu tot ce implică aceasta, însă Crystal spune că mai avem de așteptat până la începutul lui 2023. Totul a început când Saturn a intrat Vărsător, și cel mai probabil se va sfârși când va părăsi acest semn. Dar până atunci acest transit va duce în următorul an mai multă inovație, digitalizare și tehnologie

Ea mai consideră că 2022 va fi unul benefic pentru femei, mai ales pentru cele care doresc să își dezvolte o afacere, existând multe oportunități de a lucra de acasa- pentru cele care au inițiative în online.

O altă predicție face referire la perioada de 18 luni în care nodurile lunare se vor muta de pe axa Gemeni- Săgetător pe axa Taur – Scorpion. E o schimbare care va afecta toate zodiile începând cu 18 ianuarie și va aduce schimbări în zona privată, a securității, prosperității și artelor.

Bichalski afirmă că "2022 e un an al extremelor. Se vor petrece foarte multe lucruri deodată." În același timp 2022 va fi similar cu 1920 din perspectiva unei noi renașteri a umanității, în special în zona artistică și a științelor creative. "Asta se datorează planetelor Jupiter și Neptun care vor fi în conjucție în luna Aprilie. Toată lumea va căuta să-și hrănească sufletul din punct de vedere spiritual. Asta se va reflecta în artă și divertismen de altă factură decât până acum."

2022 va reprezenta un an de cotitură, de trecere de la modul în care oamenii percepeau munca și relațiile de muncă. Jupiter este în Pești pentru o perioadă de 7 luni, după care se mută în Berbec. Asta aduce multe inovații și o creștere a numărului de persoane care doresc să fie pe cont propriu. Un alt aspect influențat este cel al baniilor în varianta cash. Se pare că cryptomonedele vor câștiga tot mai mult teren odată cu trecerea planetei Uranus în zodia Taur.

În contrabalanță, conexiunea cu Mama Natură va fi din ce în ce mai puternică și călătoriile vor fi în creștere din nou.

Din punct de vedere al relațiilor romantice se pare că 2022 este pentru majoritatea zodiilor un an remarcabil, un an bun. Bichalski avertizează însă că trebuie privit dincolo de aparențe, pentru că există și posibilitatea de a fi seduși de acestea.

Că 2022 este un an al schimbărilor majore este de părere si specialistul în HR Josh Besin.
Acesta sublinează într-un articol că dacă privim retrospectiv la unde a ajuns omenirea în cei 14 ani care au trecut de la criza din 2008, observăm cât de mult ne-am transformat din punct de vedere digital, că economiile au avut creșteri semnificative, că bursa a atins nivele neașteptate, dobânzile au scăzut și a exista pe piață extrem de mult capital. Am fost martori ai dezvoltării industriei tech, a cryptomonedelor și a blockchain, a inovaților din industria mașinilor electrice, dar și a telefoniei mobile și a supercomputerelor.

Din perspectiva lui Besin se vor observa schimbări majore pe piața muncii în 2022. Pe de o parte și el prezice nevoia de inițiativă individuală, de antreprenoriat, menționând totodată că piața locurilor de muncă este una restrînsă. El observă că oamenii vor fi angajați mai degrabă în funcție de skill-urile pe care le au și nu pornind de la experiență. Deși va fi concurență, el consideră că firmele nu vor reuși să angajeze atât timp cât nu vor lua în considerare să crească salariile la nivele peste decența traiului de zi cu zi.

Anul ce vine, afirmă Besin, va fi unul care se va remarca prin noi și noi descoperiri tehnologice. El sublinează că Inteligența artificială este o unealtă tot mai prezentă în procesul de recrutare a angajaților, ajutând la selecția și efectuarea predicților legate de dezvoltarea fiecărui individ. Să nu mai vorbim că în anumite industri realitatea virtuală, realitatea ugmentată, avatarurile, programele de coach și învățare, sunt deja sub influența AI.

Pentru 2022 Jon prezice o reglare a piețelor de acțiuni și cryptomonede, o serie de creșteri ale dobânzilor și a inflației (cu care se confruntă de mulți ani deja cam toate țările lumii). El chiar consideră că guvernele emit date cosmetizate când vine vorba de inflație, în același timp oamenii simt pe propria piele că lucrurile au intrat într-o zonă roșie, resimțind multă insecuritate financiară.

Nevoia de predictibilitate, încredere și siguranță, va determina reglarea piețelor. Și cultura organizațională. Pentru că angajații aleg din ce în ce mai des companii care respectă mediul, au produse sustenabile și care ai grijă într-adevăr de oameni. Iar în contextul evenimentelor din ultimii doi ani, sănătatea mentală este un subiect important, iar firmele care asigură angajațiilor consiliere și coaching vor avea numai beneficii.

Foto: pexels.com

Comenteaza