Video Unul din secretele designerilor: tehnica 60-30-10

Unul din secretele designerilor: tehnica 60-30-10

Poate parea ca vorbim despre vreun nou standard de frumusete al fotomodelelor insa tehnica 60-30-10 se refera la procentajul pe care ar trebui sa il aiba culorile folosite in cadrul unei amenajari. 60% va reprezenta culoarea principala, cea care ne dorim sa predomine, 30% culoarea secundara si 10% culoarea-accent. Folosind aceasta tehnica veti obtine o amenajare demna de revistele dedicate amenajarilor.

3

In momentul in care am ajuns in punctul zugravirii unei camera ne lovim deja de problema alegerii unei palete coloristice. Acest lucru variaza in functie de gusturile personale, tendintele in amenajare si stilul pe care ne dorim sa-l obtinem. Atunci cand folosim mai multe culori, exista intotdeauna riscul sa cream un usor dezechilibru folosind prea mult sau prea putin dintr-o singura culoare. Aici intervine tehnica 60-30-10 care ne va ajuta sa mentinem proportiile ideale ale culorilor. Este tehnica cea mai utilizata de catre desgineri deoarece confera echilibru si fluenta spatiului. Iata cum o putem aplica:

8 6

60% va reprezenta culoarea regasita in podea si pereti. In general vor fi folosite culori deschise, proaspete, ce creeaza senzatia de spatiu si confera luminozitate incaperii. Acestea vor reprezenta fundalul ideal pentru culorile mai intense.

9

30% va reprezenta culoarea mobilierului, posibil si a unui perete-accent. Aici putem folosi aproape orice culoare cu o tenta neutra: nuante de gri, negru, tonuri pastelate sau lemn. Exemplu: o canapea gri cu mobile din lemn natural.

6 5

Si, nu in ultimul rand, proportia de 10%, sarea si piperul amenajarii, va fi regasita in micile obiecte decorative: perne, tablouri, cuvertura etc. Aici avem libertatea de a folosi orice culoare ne dorim, neutra sau intensa, deoarece scopul este sa atragem atentia asupra acestor obiecte. In general avem tendinta sa ne plictisim mai repede de culorile intense (turcoaz, galben). Folosind aceasta tehnica vom avea la indemana un mod usor si economic de a schimba aspectul incaperii inlocuind pur si simplu obiectele decorative.

Comenteaza